Έναρξη εργασιών του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας»

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 17/06/2022 - 13:02
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Ξεκίνησαν χθες 16 Ιουνίου 2022, οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας».

Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση του Νοτιοδυτικού τμήματος της πόλης της Λαμίας που περικλείει τις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.

Το συνολικό εμβαδόν ανάπλασης στην περιοχή παρέμβασης είναι περίπου 92 στρέμματα, από τα οποία οι παρεμβάσεις για τη δημιουργία δικτύου πεζοδιαδρομής καλύπτουν 40 περίπου στρέμματα, ενώ για τη δημιουργία της «πράσινης» διαδρομής με τον ποδηλατόδρομο καλύπτουν περίπου 52 στρέμματα.

Με το 1ο υποέργο δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών πεζοδιαδρομών στους τρεις βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης, μήκους περίπου 8,5 km, καθώς και η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την ενίσχυση της σύνδεσης της περιοχής με τις κεντρικές λειτουργίες της πόλης.

Στο 2ο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή έξι κοινόχρηστων χώρων και τριών πεζόδρομων συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων που συνδέονται με δίκτυο ποδηλατοδρόμων μήκους περίπου 3 km. Το δίκτυο αποτελεί τμήμα κοινοχρήστων χώρων και αφορά σε τρεις πλατείες με πλακόστρωτα ψυχρών υλικών, μια παιδική χαρά με όργανα για ΑμΕΑ και τρεις χώρους πρασίνου με καθιστικά.

Σημαντική η συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», ο οποίος θα έχει και την  επίβλεψη του έργου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :   

«…Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και ξεκινάει να υλοποιείται σε διάστημα ρεκόρ - μικρότερο των δεκαοχτώ (18) μηνών.

Θέλω να ζητήσω την υπομονή κατοίκων και διερχομένων για την προσωρινή όχληση που είναι αναπόφευκτη, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε ένα περίπου χρόνο, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Με όραμα, σχέδιο και δουλειά αλλάζουμε την εικόνα της πόλης, διαμορφώνουμε τη Λαμία των επόμενων ετών, τη Λαμία που ονειρεύονται οι πολίτες της …»

 

Φωτογραφίες