Βραβεύτηκαν τα λαμπρά «μαθηματικά μυαλά» που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς – Το μήνυμα και η «παρότρυνση» του Δημάρχου Λαμιέων

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τετ, 15/06/2022 - 21:44
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Με «μαθηματική ακρίβεια» ανταμείφθηκαν οι κόποι των μαθητών που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Θαλής, Πυθαγόρας και Μικρός Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Οι μαθητές βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή που διοργάνωσε το Παράρτημα Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, το απόγευμα της Τετάρτης, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τον Πρόεδρο Παναγιώτη Στεφανή και τα μέλη του ΔΣ για την σπουδαία και άκρως παραγωγική και επιτυχημένη εκπαίδευση την οποία παρέχει το Παράρτημα της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, αλλά κυριότερα τους μαθητές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε Πανελλαδικό επίπεδο στους μαθηματικούς διαγωνισμούς βραβεύοντας τους για τις σπουδαίες επιδόσεις τους.

Στο μήνυμα του προς όλα τα παιδιά ο Δήμαρχος Λαμιέων υπογράμμισε πως τα μαθηματικά πορεύονται συντροφικά με τον άνθρωπο βοηθώντας τον να επιβιώσει, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή, να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί κοινωνικά και να βελτιώσει το βιοτικό του επίπεδο και το πνευματικό του στοιχείο. Τέλος ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία των μαθητικών διαγωνισμών στη βελτίωση της σκέψης και στη δημιουργία ισχυρών κινήτρων  για παραπάνω μελέτη και διαρκή εξέλιξη.

 

Φωτογραφίες