Εγκαίνια - παρουσίαση της έκθεσης ζωγραφικής της Κερασίας Τουλιάτου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Τρί, 06/12/2022 - 10:56
Είδος άρθρου
Εικόνα
Ημερομηνία συμβάντος
Ημερομηνία ολοκλήρωσης

 

Η Κερασία Τουλιάτου παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σύνοψη» στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ». Πρόκειται για θεματικές και χρωματικές ενότητες έργων των τελευταίων χρόνων. Kοινό στοιχείο των έργων το υλικό (ακουαρέλα και ακρυλικό). H Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν/Δρ.Ιστορικός της τέχνης - Τεχνοκριτικός σημειώνει… Χρώμα/φως που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δημιουργίες της Τουλιάτου στο σύνολό τους εννοημένες. Κι’ αυτό επειδή μέσα από αυτό, η δημιουργός ξέρει να προβάλλει και να πλάθει ότι απεικονίζεται στα έργα της.    

…Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο χρώμα η Κερασία Τουλιάτου κατορθώνει να τονίσει την ατμοσφαιρικότητα των έργων της καθώς εδώ το χρώμα/φως εκπέμπεται και συνάμα απορροφάται, ακτινοβολεί και συγχρόνως διεισδύει στο φυσικό στοιχείο και περιβάλλον για να διαμηνύσει στην ουσία μιάν ιδιωματικά εννοημένη μεταφυσική ατμόσφαιρα. Ζωγραφίζει τοπία ειδωμένα  με τα μάτια της ψυχής της. Κι΄ αυτό  επειδή τα τοπία αυτά είναι απαλλαγμένα από κάθε διασπαστικό στοιχείο που θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ατμοσφαιρικότητα του χώρου. Aτμοσφαιρικότητα ενορχηστρωμένη μέσα από τα μάτια της ψυχής της ζωγράφου που ξέρει να απομονώνει, να αισθάνεται και να βιώνει ότι αποκλειστικό και αυθεντικό ερεθίζει δημιουργικά την φαντασία και τον ψυχισμό της.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ  Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης 9/12/2022 έως 20/1/2022

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00 και Τετάρτη 18.00-21.00

Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ»