Η Δημοτική Παιδική και Νεανική Χορωδία της Λαμίας στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Μέγαρο Μουσικής

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Δευ, 23/05/2022 - 08:28
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η Δημοτική Παιδική και Νεανική Χορωδία της Λαμίας, προσφέροντας μοναδικές στιγμές μουσικής πανδαισίας με όργανα, ήχους και φωνές στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή.  

Υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Κατερίνας Μπότση και στο πιάνο τον καθηγητή Μουσικής Νώντα Βεργιόγλου οι μαθητές της Δημοτικής Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας , συνέθεσαν το παζλ της ηχητικής μαγείας στο Μέγαρο Μουσικής αποδεικνύοντας τη σπουδαία δουλειά των συντελεστών.

Στο Φεστιβάλ μουσικών συνόλων συμμετείχε μεταξύ άλλων το Κιθαριστικό Συνόλο «Connect by Music Thermopyles» του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών και η Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός».

Το  παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων, η Αντιδήμαρχος  Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας Αμαλία Ποντίκα.

 

 

Φωτογραφίες