«Τ’ άκουσες αδελφέ …;» Ένα μουσικό αφηγηματικό – δρώμενο για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Δευ, 23/05/2022 - 08:34
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας σε μια αφηγηματική, μουσική και πάνω απ’ όλα συγκινητική «απεικόνιση» των τραγικών γεγονότων.

Τιμή και μνήμη στους νεκρούς από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας με μικρούς και μεγάλους εύζωνες ντυμένους με ποντιακή στολή να παρουσιάζουν δρώμενα της θηριωδίας στην εκδήλωση με τίτλο «Τ ‘ άκουσες αδελφέ…;» υπό τους ήχους της «Ψυχής του Πόντου» του σπουδαίου λυράρη και τραγουδιστή Ηλία Υφαντίδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η σημαντική αυτή επέτειος, δίνει τη δύναμη σε όλο τον Ελληνισμό να μετατρέψει την θλίψη και τον πόνο σε μια πηγή δύναμης και αυταπάρνησης, διεκδικώντας την αναγνώριση του εγκλήματος εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από τη διεθνή κοινότητα.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, η στιγμή της βράβευσης 2 μεγάλων Ποντίων του τόπου, της Συμέλας Πατσινακίδου επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και του εκλιπόντα αείμνηστου Βασίλη Χειμωνίδη, όπου αντ’ αυτού παρέλαβε το βραβείο ο Δημοσιογράφος, Διευθύνων Σύμβουλος Star Κεντρικής Ελλάδας και Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας κ. Γιώργος Σιμόπουλος.

 

Φωτογραφίες