Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Λαμιέων με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΙΑΣΙΣ»

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 11/07/2025 - 11:08
Είδος άρθρου
Εικόνα

Ο Δήμος Λαμιέων προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΙΑΣΙΣ», επισφραγίζοντας μια σημαντική συνεργασία στον τομέα της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής φροντίδας.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η υποβολή πρότασης για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με κινητά κλιμάκια για τα άτομα με άνοια/Alzheimer και συναφείς διαταραχές ή/και μονάδες για άτομα με αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, βάσει  της Πρόσκλησης του Υπουργείου Υγείας σε φορείς του άρθρου 11 του ν.2716/1999, που αναμένεται να δημοσιευθεί.

Το έργο είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Λαμιέων, δεδομένου ότι θα εξασφαλιστεί  ουσιαστική ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και (επαν)ένταξη των ωφελουμένων στην Κοινότητα, επιδιώκοντας μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων και μείωση του συναισθηματικού φορτίου των οικογενειών και των φροντιστών τους.

Παράλληλα, θα υλοποιηθεί  αγωγή κοινότητας μέσα από ποικίλες δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα άνοιας ή/και νευροαναπτυξιακών διαταραχών.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο Γενικός Διευθυντής της ΑμΚΕ «Ίασις» Νίκος Μπαλτάς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης  Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Στέργιος Θεοδώρου.

Σε δήλωσή του, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, τόνισε:

«Η ίδρυση Κέντρου Ημέρας Ολικής Φροντίδας και η λειτουργία κινητών μονάδων κατ’ οίκον φροντίδας για άτομα με άνοια ή αυτισμό είναι ένα βήμα ουσίας. Οι συνεργασίες του Δήμου μας έχουν πάντα ως στόχο να καλύψουν υπαρκτά ελλείμματα και να ανακουφίσουν τις οικογένειες και τους φροντιστές, με στοχευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, διαθέσιμες δωρεάν για όλους όσοι τις έχουν ανάγκη».

Φωτογραφίες