«Μάγεψε» το περίπτερο των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων στην έκθεση Lamia Expo 2022

Υποβλήθηκε από g.voutsinos στις Παρ, 30/09/2022 - 13:53
Είδος άρθρου
Εικόνα

 

Πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες και ένα «εικαστικό σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης» αποτέλεσε το περίπτερο των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων που έδωσε δυναμικό παρών στην διοργάνωση της εκθεσιακής περιόδου Lamia Expo 2022, αποσπώντας τα κολακευτικότερα σχόλια των επισήμων, επισκεπτών και φίλων της Τέχνης που έκαναν «στάση» στο εντυπωσιακό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί.    

Μια εβδομάδα στο Γ΄ Κτίριο της ΠΕΛ «πλημμυρισμένο» από το μεράκι και το ταλέντο της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Σοφίας Βλαχογιάννη αλλά και των μελών εκπαιδευτικών των Εικαστικών Εργαστηρίων, παρουσιάζοντας ένα μικρό δείγμα της άριστης και ποιοτικής δουλειάς αλλά και να εξοικειώσει το κοινό με την τέχνη. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τα μαθήματα που ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου για παιδιά, έφηβους και ενήλικες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων : Ζωγραφική́, σχέδιο – χρώμα, Αγιογραφία, Ελεύθερο σχέδιο, Φωτογραφία και πολλά ακόμα εικαστικά προγράμματα. Παράλληλα τα μικρά παιδιά που επισκέφθηκαν το περίπτερο των Εικαστικών Εργαστηρίων είχαν τη δυνατότητα να κάνουν διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες με ζωγραφική και άλλες καλλιτεχνικές κατασκευές.

Τα Εικαστικά Εργαστήρια με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων αποτυπώνουν την δημιουργική δουλειά ενώ το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και οι Μητροπολίτες Βοιωτίας κ.κ. Γεώργιος και Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενοι από τον  Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, ο Αντιδήμαρχος και αρμόδιος για τα εικαστικά Εργαστήρια Δημήτρης Τζούφλας, ο Αντιδήμαρχος και Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Δημήτρης Ρίζος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Γιάννης Ζωγράφος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμίας Τάκης Συλεούνης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Βαγγέλης Δαμακόπουλος, εντυπωσιασμένοι όπως δήλωσαν από το εικαστικό αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε στην έκθεση «Lamia Expo», συγχαίροντας την Καλλιτεχνική Διευθύντρια Σοφία Βλαχογιάννη αλλά και τα μέλη του συλλόγου.