Νίκος Σταυρογιάννης

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης γεννήθηκε στο Καλαμάκι του Δήμου Λαμίας το 1962. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό. Γνωρίζει Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και του 2012. Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. στις 21 Οκτωβρίου του 2012, αφού με συνέντευξή του δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Στις 21 Μαρτίου του 2013, μαζί με πρώην στελέχη της Ν.Δ δημιούργησαν το νέο πολιτικό σχηματισμό «Νέα Μέρα». Στη συνέχεια μαζί με άλλους διαγραμμένους από τις Κ.Ο. ανεξάρτητους βουλευτές κατάφεραν να συγκροτήσουν την 7η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών όπου διετέλεσε και Πρόεδρος. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 25ης Μαΐου εξελέγη Δήμαρχος Λαμιέων. Παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και στη συνέχεια ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου Λαμιέων.

Πολιτικές – Κοινωνικές Δραστηριότητες:

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών στη Φθιώτιδα. Δίδαξε Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων, Δημόσιες Σχέσεις και Λογιστική στα ΙΕΚ Λαμίας. Ήταν σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Οικονομικής Στρατηγικής & Διοίκησης. Διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Επενδυτική Α.Ε.